Cărți și jocuri numai bune de explorat în vacanță

Vacanța e, în sfârșit, aici cu trezit târziu, leneveală pe săturate, visat cu ochii deschiși, călătorii, tabere, vizite la bunici și muuuultă înghețată.

Sună minunat până auzi același refren din nou și din nou: mă plictiseeeeeesc.

Sună cunoscut, nu? Ei bine, se întâmplă și la case mai mari și avem ceva strategii pregătite pentru cazurile de urgență, însă pentru noi jocurile și cărțile sunt și au fost mereu o mare evadare din plictiseală, dar și o modalitate de a ne conecta, a explora lumi noi și a hrăni curiozitatea întregii familii.

Așa că, v-am pregătit o serie de recomandări de cărți și jocuri, perfecte pentru zilele de vară, cu invitații la călătorii, la explorat, la ghidușii, la jucăușenie și, nu în ultimul rând, o bună ocazie de a nu lăsa creierul celor mici să lâncezească toată vara.

Sunteți pregătiți? Ah, înainte să purcedem în explorarea noastră, e nevoie să știi că am un cadou pentru tine: un cod de reducere de 15% extra față de prețurile de pe site la cărțile și jocurile recomandate, o găsești la finalul articolului. 

 

Când călătoresc iau cu mine…

Ema și Eric descoperă Europa de Ioana Chicet Macoveiciuc

Nu știu dacă mai e vreun părinte din România care să nu știe de zecile de cărți din colecția cu Ema și Eric și aventurile familiei Pofticioșilor.

Dar cea mai nouă apariție este acest volum, în care Familia Pofticioșilor pleacă într-o călătorie prin Europa, de la nord la vest, trecând prin 9 țări. Explorează Praga, castelele din Cehia, Țara lui Moș Crăciun, Aurora Boreală din Norvegia , trec și prin țara unde s-a inventat Lego (Danemarca) și ajung chiar și în Elveția, țara ghețarilor și a ciocolatei. Spre bucuria lui Eric, dacă ați mai citit și alte cărți cu Ema și Eric, știți deja că fratele mai mic este cel mai pofticios membru al familiei. Să mai zic ce speranțe mi-a dat să văd scris: Vol. 1? Car urmează și altele. Abia le aștept.

Iubim cărțile cu Ema și Eric, deși copiii mei au mai crescut, pentru modul foarte amuzant și jucăuș în care sunt scrise, pentru ilustrațiile atât de calde și atrăgătoare create de Lavinia Trifan, dar și pentru că îți fac o poftă nebună să călătorești, să descoperi lucruri noi, să revezi locuri dragi și scot la iveală amintiri ce lâncezeau prin sertarele minții.

Sper că nu ați ratat „Iubim să călătorim. Ema și Eric descoperă România” care beneficiază zilele acestea de reducere de 30%.
Vârstă recomandată: 3+ iar ca maxim nu există, o să vă amuzați și o să aflați lucruri noi și voi, părinții sau bunicii.

 

Sunt imbatabil: QUIZ în familie

Încă de când băiatul meu, primul născut, avea 2-3 ani am început să-i iau acest joc cu întrebări.
„Sunt imbatabil” e o colecție evantai de la 2 ani la 10, care dezvoltă inteligența copiilor. Conține 500 de întrebări și răspunsuri alese în funcție de nivelul de cunoaștere al copilului. Intrebarile fac parte din programa școlară, stimulând gândirea, iar pentru că are formatul unui joc, copii nu realizează că învață.

Noi n-am ratat nicio ediție, le-am făcut cadou, le-am cărat după noi prin avioane, vacanțe, la plajă, pentru a alunga momentele de plictiseală și a ține mintea celor mici mereu activă.
Nu vă mai zic câte lucruri noi au învățat, noi ne-am amintit diverse situații, cum era școala pe vremea noastră, câte o povestioară ici colo, toate ne-au făcut să le îndrăgim foarte mult.

Dar jocul nou apărut, Quiz în familie (de la 7 la 107 ani scrie pe copertă) a urcat instant în topul preferințelor. Să mai răspundă și părinții, nu doar copiii. Plus că l-a prins chiar și pe adolescentul nostru de 15 ani și ne-a adus multe momente de distracție și cunoaștere în joacă înainte de examenul de Evaluare Națională, când am evadat o zi la mare.

Cum se joacă. Aveți 4 seturi cu întrebări, pe vârste și clase (pregătitoare, clasa I, aII-a, până la clasele V-VIII și adulți) cu întrebări din diferite domenii, precum geografie, istorie, limba română, științe și activități din timpul liber, inclusiv provocări amuzante, jocuri de inteligență, mimă, cântece și multe altele. Sunt concepute pentru a fi provocatoare și educative pentru toate vârstele și ajută la dezvoltarea gândirii critice, a memoriei și a abilităților de rezolvare a problemelor.

 

jocuri de vacanță

Marea carte cu jocuri pentru minte

Am ajuns la partea mea preferată, jocurile. 
Cel mai greu e când plecăm în vacanță să luăm cu noi toate jocurile pe care și le doresc copiii. Ar însemna să avem o valiză doar pentru jocuri și cărți, și asta nu e mereu posibil. Ei bine, noi am rezolvat problema aceasta, cu o carte joc.
Să vă explic:

Marea carte cu jocuri pentru minte” este o carte cu toate paginile cartonate, o carte ce reunește 8 jocuri, pentru antrenarea constantă a materiei cenușii prin jocuri și poftă de râs. 
După ce asamblezi cu ușurință piesele și zarul pe care le găsești în carte, poți începe jocul. Ai de unde alege, fie că alegi Astro-provocarea,  Tableologia (un fel de table), Triunghiul magic sau te încumeți să evadezi din laborator.

Pe lângă hohotele de râs e posibil să experimentezi a îmbunătățire a abilităților mentale și matematice, dar și o sporire a strategiilor și capacităților lingvistice.

Dacă astfel de cărți joc vă plac, DPH are o coleție mai mare, iar preferatele noastre sunt Marea carte cu jocuri inspirate din povești și Marea carte a jocurilor cu exploratori. 

Enciclopedii și cărți de știință numai bune de explorat în vacanță

Enciclopedia cunoașterii. Corpul uman

Copiii sunt natural curioși, iar corpul uman este un subiect atât de vast încât ai toate șansele să rămâi fără răspunsuri rapid în fața rafalelor de întrebări ale celor mai mici sau mai mari. Așa că proaspăt scoasa de la tipar enciclopedie despre corpul uman  este o carte ce merită avută în casă, cu informații detaliate și extrem de variate de unde chiar și adulții au muuulte de învățat.

Aș recomanda această carte pentru nivelul avansat și copii mai mari, dar pentru cei mai mici editura are o serie generoasă de cărți despre corpul uman, jocuri cu jetoane, puzzle-uri și alte resurse.

 

Cum strecurăm puțină matematică în vacanță?

Știu că cei mici sunt tentați să uite de matematică sau alte lucruri care le amintesc, cât de puțin, de școală și muncă obligatorie, însă există mai multe soluții de a face matematica mai distractivă și interesantă. Chiar și în vacanță.

Cartea matematicii. Aventuri în lumea formelor și a numerelor” e genul de carte de care aveam nevoie acum vreo 2 ani când băiatul meu spunea că urăște matematica. E genul de carte care te face curios, care te uimește și te face să vrei să afli mai multe.
Iată doar câteva subiecte abordate:

  • Matematica din jurul nostru
  • Curiozități despre numere
  • Simetria în natură
  • Forme în spațiu
  • Matematica și sporturile
  • Ciudățenii ale matematicii etc.

Eu m-am gândit să o folosesc ca pe un joc. Deja am început acum vreo jumătate de an. În fiecare zi deschidem cartea undeva și citim o întrebare sau informație de acolo. Doze mici, cu amuzament și uimire pentru a menține deschiderea și interesul de cunoaștere a ceva ce e pretutindeni în jurul nostru.

Zoologia și botanica ilustrată

cărți vacanță științe

 

Vă zic sincer că nu era în plan să scriu despre această colecție…. că am mai scris acum vreo jumătate de an, dar atât de mult îmi place, atât de valoroasă mi se pare și se potrivește cu ideea de timp de explorat, mai ales vara când ieși la plimbări, prin pădure, prin natură și poți să descoperi cât de frumoasă este lumea naturală a animalelor și plantelor.

Această colecție este o operă de artă. Când am primit cele două cărți am fost fascinată de calitatea hârtiei, de imaginile atât de vii parcă te transpuneau în lumea animalelor și a plantelor.
Abia apoi am citit că a aceste ce comoară ascunde această colecție.
În urmă cu doua sute de ani, înainte de a fi descoperită fotografia, omul de știință Johannes van Berkhey, un naturalist pasionat, și-a propus să ordoneze regnul animal și să clasifice toate exemplarele cunoscute dupa familie, gen și specie. Pentru a atinge un obiectiv atât de incredibil, și-a propus să adune cea mai completă colecție de ilustrații a timpului său, ajungând la aproape 6.500 de desene. Acestea au intrat în colecția Cabinetului Regal de Istorie Naturală, primul muzeu spaniol deschis publicului, care s-a transformat în actualul Muzeu Național de Științe ale Naturii.

Ilustrațiile pe care le poți vedea în această lucrare sunt o selecție din această minunată colecție, însoțită de comentarii.

Cele peste 300 de imagini selectate sunt atât de prețioase încât am cuprins, în 10 planșe anexate, unele dintre cele mai remarcabile, multe dintre ele niciodată publicate într-o carte ca aceasta.

Mie mi se pare o carte de avut în casă și consultat ori de câte ori există întrebări sau teme sau pur și simplu de răsfoit și bucurat sufletul și privirea.

Ambele cărți, Zoologia ilustrată și Botanica ilustrată sunt deja la reducere de 30% pe site-ul editurii la care se adaugă extrareducerea de 15% la finalul coșului de cumpărături.

Citește și Cum să ne bucurăm de vacanță. Și noi, nu doar copiii!

Cărți despre natură

Editura Didactica Publishing House are 2 titluri noi pe care vi le prezint imediat, dar nu m-a lăsat inima să nu vă arăt o ediție absolut superb ilustrată a deja clasicei cărți a copilăriei: „Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery.

Cu siguranță, în fiecare familie există un exemplar al acestei cărți, însă aceasta, cartonată și cu o realizare grafică de excepție, merită să fie în biblioteca voastră și citită de cei mari și mici. Această ediție include textul original al lui Antoine de Saint-Exupery, publicat pentru prima dată în limba engleză după exilul său în SUA, în 1943.

Un tribut extraordinar adus de ilustratoarea Claudia Bordin pentru a sărbători 80 de ani alături de Micul Prinț, una dintre cele mai îndrăgite cărți, cu peste 140 de milioane de exemplare vândute în lumea întreagă.

Micul Prinț

Pentru copiii mai mici, o carte minunat ilustrată

Roșul cântă de pe ramuri – un an în culori este o carte de poezii pentru copii; fiecare poezie din carte este dedicată unui anotimp specific și oferă o perspectivă poetică asupra modului în care culorile sunt asociate cu diferitele aspecte ale naturii și ale vieții cotidiene pe parcursul anului. Această abordare permite cititorilor să descopere frumusețea și diversitatea fiecărui anotimp și să se conecteze cu natura.

Cartea este iubită de copii și adulți deopotrivă pentru imaginile fermecătoare și pentru modul accesibil și captivant în care redă frumusețea și diversitatea lumii. A fost distinsă cu diverse premii literare, printre care Caldecott Honor.

Este potrivită pentru copiii de 2-6 ani.

 

Pentru copiii mai mari, iubirea de natură e împletită cu fapte bune și fantezie

Vacanță. Luna și pădurea magică

 

Ea este Luna, din Pădurea Magică, fiica noului pădurar, care găsește un flaut fermecat și poate vorbi cu animalele din Pădure.

Ceea ce vedeți în imagine este cel de-al 6-lea volum al acestei serii îndrăgite, scrise de autoarea austriacă Usch Luhn care a crescut într-un sătuc din Austria și și-a petrecut fiecare după-amiază a copilăriei sale în pădure.

În acest volum, Luna își petrece noaptea în pădure cu toți colegii din clasă, o adevărată aventură. Cum se lasă înserarea, șoricarul Daisy dispare brusc. Să se fi blocat, oare, în bârlogul unui bursuc? Din fericire, Luna are flautul magic la ea.

Pe lângă povestea fascinantă, ilustrațiile delicate și sugestive, cartea îmi place pentru că explorează teme precum prietenia, empatia, respectul pentru natură, curajul și determinarea. Aceste teme sunt prezentate într-un mod accesibil și captivant pentru copii, îmbogățindu-le lectura cu învățături valoroase și stimulându-le imaginația.

 

Gata, aici e reducerea promisă de 15%

Așa cum v-am promis la începutul articolului, pentru tot ce comandați pe site-ul editurii Didactica Publishing House, până pe 31 iulie 2024, puteți beneficia de o extra reducere de 15% la toate produsele de pe site (mai puțin la cele digitale, adică la Gazeta Matematică), care se adaugă la reducerile de 20-40% care sunt deja afișate pe site.

CODUL DE REDUCERE: PPS15 se aplică la final, la întreg coșul de cumpărături, iar la comenzi de peste 150 de lei, beneficiați și de transport gratuit. 

Lasă-mi un comentariu cu cartea ta preferată din cele prezentate de mine sau din cele publicate de Editura DPH.

Spor la citit și jucat în vacanța mare!

Abonează-te la newsletter-ul bilunar Părinți pe sârmă

La abonare, vei primi cadou e-book-ul „De la naștere la adolescență. Ghidul tău de înțelegere a etapelor de dezvoltare a copilului”.

Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns