Comunitate

Părinți pe sârmă

Grupul Părinți pe sârmă a fost înființat de mine, Adina Giurgea,  mamă de băiat și fată, specialist în comunicare, creator de comunități și coach de parenting în decembrie 2019, împreună cu dragile mele colege, Livia Istrate, psihoterapeut integrativ și mamă de băiat și Ina Lupu, sprijin pentru viitorii și proaspeții părinți și mamă de 3 minuni.

Grupul nostru a luat ființă din dorința de a aduce ceva nou în peisajul online al grupurilor de parenting, deja suprapopulat.

empatie în fiecare interacțiune

Nu există părinți perfecți așa cum nu există copii perfecți. Fiecare face tot ce poate cu instrumentele pe care le are pentru a fi părintele suficient de bun de care are nevoie copilul său.

mesaje non-judicative

Când ne punem în papucii celuilalt, renunțând măcar pentru câteva minute să considerăm că doar noi avem dreptate și deținem adevărul absolut, mesajele noastre pot fi cu adevărat unele de sprijin, empatice, pline de umanitate și înțelegere.

împreună suntem mai înțelepți

Fiecare cerere de ajutor din partea părinților, fiecare problemă sau provocare, dar și fiecare reușită ne provoacă să ne lărgim unghiul din care privim problema respectivă. Fiecare comentariu (ce respectă valorile noastre) aduce o nouă conștientizare și întregește tabloul, curățând filtrele personale prin care tindem să vedem lucrurile, de obicei.

Grija pentru un mediu online curat, fără promoții și spam, cu responsabilitate față de toți membrii grupului. 

Accentul pe învățare și evoluție – prin orientarea constantă către conversații relevante și cu adevărat utile, fără a ne pierde în controverse, polemici și mesaje lipsite de valoare.

Aceasta a fost fundația casei pe care am construit cu entuziasm iar acum, după 2 ani și peste 22.000 de membri, vă întâmpinăm cu multe resurse utile organizate pe subiecte de interes și ghiduri (precum relația dintre frați, relația de cuplu, educație financiară și educație sexuală, adolescenți, tantrumuri, emoții și multe altele.)

Mai avem o secțiune specială cu live-uri – deja peste 30 – cu specialiști sau oameni faini din comunitatea noastră care au povești, abilități și atitudini din care putem învăța.

Din dragostea pentru cărți avem postări lunare dedicate recomandărilor de cărți, la rubrica #cărțiledepenoptieră, precum și cluburi de lectură (online) lunare atât pentru copii, cât și pentru adulți, atât pe baza unor cărți de beletristică, cât și de parenting. Ele sunt moderate de membri noștri implicați iar participarea e deschisă tuturor.

Le-am invitat pe colegele mele să se prezinte foarte pe scurt.

Livia Istrate

Despre mine ca om, aflați că sunt un simplu călător prin viață, curios a se descoperi pe sine și lumea înconjurătoare, o ființă complexă înzestrată cu simțire și gândire, un om pasionat de oameni; sunt femeie, sunt soție, sunt mamă, sunt fiică, sunt psihoterapeut integrativ, sunt prietenă, colegă... dar dincolo de toate acestea sunt EU.

Ina Lupu

Sunt Ina Lupu, mamă de 3 minuni care m-au ajutat să mă (re)descopăr. De când sunt copiii în viața mea am avut cele mai mari provocări, dar și împliniri și satisfacții. De când sunt ei, mi-am descoperit pasiunea de a fi alături de viitorii și proaspeții părinți prin cursuri de pregătire pentru sarcină, naștere și puericultură, gimnastică prenatală și consultanță în alăptare.Tot de atunci sunt în căutarea echilibrului interior și exterior.

Ce spun oamenii despre comunitatea noastră: