Despre mine

Salut, eu sunt Adina, mamă de băiat și fată, soție, fiică, om de comunicare, voluntar, pasionată de cărți și călătorii, creator de conținut și facilitator de povești.

Dar, mai presus de orice rol și abilitate, pasiune sau înclinație, iubesc oamenii și am încredere în ei și în puterea evoluției. Probabil de aceea am îmbrățișat direcția instruirii în parenting, pentru că știu ce impact incredibil de puternic poate avea o generație de părinți iubitori și conștienți.

Dar pentru a deveni iubitori, blânzi, empatici e nevoie ca această generație de părinți, generația noastră, să-și spună povestea, să se simtă văzută, auzită și înțeleasă, să nu se simtă singură… astfel a luat naștere proiectul meu de suflet, Părinți pe sârmă, unde am decis ca vocea mea să devină publică, ca prin experienţa proprie, prin călătoria noastră cu bune şi grele prin viaţă şi prin parentaj, dar mai ales prin crearea spațiului de împărtășire a poveștilor a sute de părinți, să inspirăm şi alţi părinţi să-şi accepte trecutul, să trăiască prezentul şi să construiască, cărămidă cu cărămidă, viitorul lor și al copiilor lor, şi să se îmbarce în această frumoasă călătorie alături de copiii lor, cu mai multă IUBIRE, mai degrabă decât cu FRICĂ.

În mod natural, după mii de postări, sute de articole scrise, zeci de live-uri, 2 programe de optimizare personală „Fără Dramă. Mai multă conectare, mai puține țipete” create și desfășurate împreună cu colega mea psihoterapeut integrativ, Livia Șerban, peste 10 programe de parenting create de mine și oferite susținătorilor grupului, zeci de cărți, cursuri și seminarii parcurse, certificarea ca și instructor ScreamFree Parenting și formator, mă simt pregătită să ofer lumii și o altă dimensiune a brandului „Părinți pe sârmă”: website-ul pe care îl parcurgi.

În ultimii 5 ani am participat la conferințe și instruiri oferite de Dr. Laura Markham, Dr. Daniel Siegel și Tina Payne Bryson, Dr. Shefali Tsabary, Mark Brackett și mulți alții.

Continuu să mă instruiesc și să absorb cu fiecare por inspirație de la câțiva Oameni (intenționat cu O mare) și aici îi voi menționa doar pe cei mai importanți din cei ce mi-au influențat parcursul: Brene Brown, Gabor Mate, Isabelle Filliozat, Harriet Lerner sau Susan David (Emotional Agility).

Ce pot aduce în viața ta

Știi sintagma aceea: teoria ca teoria, dar practica...

Ei bine, mi-am propus să o eradichez.

Da, sunt sigură că ți se pot părea vorbe mari, promisiuni de baghete magice și rețete universale.

Dar nu, nu la asta mă refer. Eu știu clar că nu există baghete magice, nu cred în rețete universale (de vreme ce copilul tău e unic, la fel și tu, ce să mai vorbim de relația voastră?!) și nimeni n-o să facă munca în locul tău.

Cum care muncă?

Aceea de a lua toate informațiile, inspirația și resursele oferite de mine (și nu numai) și a le aplica în viața ta și a familiei tale deși poate nu-ți vin natural, îți vine să renunți de 3 ori pe zi și să revii la vechile obiceiuri.

Tocmai de aceea, mi-am propus să creez mai multe resurse gratuite, ghiduri, cursuri și jocuri ce te vor ajuta să pui în practică informațiile, să capeți abilități noi și să rescrii povestea voastră!

Ba pe deasupra, vreau să râzi cu poftă, să te joci mai des cu copiii, să purtați mai multe conversații cu sens și, în principiu, să (re)descoperi bucuria de a fi părinte.

Permite-mi să te însoțesc printre cuvinte, printre metode și practici de parenting, printre povești autentice ale unor părinți ca și tine, cu căderi și reveniri pe sârmă.