FII PARTE DIN POVESTE!

Contribuie la publicarea cărții colective „POVEȘTI PE SÂRMĂ".

Ajută acest volum de povești să vadă lumina tiparului.

Înscrie-te pe lista de așteptare pentru precomanda din 24-30 iunie.

Adesea să fii părinte în vremurile noastre vine cu multă singurătate, cu izolare, cu sentimentul că toată lumea se descurcă mai bine decât noi când vine vorba de creșterea copiilor.

Vine cu presiunea de a fi părinte perfect sau măcar așa cum are nevoie copilul tău.

Vine cu multă judecată și sprâncene ridicate, cu standarde înalte ce par să se mute de fiecare dată mai sus și mai sus…

Povești pe sârmă.

Cu, despre și pentru părinți imperfecți

Cartea colectivă „Povești pe sârmă. Cu, despre și pentru părinți imperfecți” a fost creată cu gândul la fiecare părinte care are nevoie de încurajare, de o mână întinsă, de o privire empatică, de susținere, de puțină inspirație să se ridice din pat, de sentimentul că nu e singur și că o să trecem și peste asta. ÎMPREUNĂ.

Cu implicarea ta, pas cu pas, în curând, vei putea ține cartea în propriile mâini, savurând fiecare dintre cele peste 50 de povești care inspiră, care te fac să râzi, să plângi, să te bucuri, să simți că nu ești singur. Să te simți văzut. Auzit. Înțeles. Să simți că aparții acestei mari familii numite Părinți pe sârmă.

Fii parte din poveste și participă la tipărirea cărții

Pentru a putea acoperi costul de tipar, avem nevoie să vindem 500 de cărți în perioada de precomandă. 

Atunci când cumperi o carte (sau mai multe) în această perioadă:

Ești printre primii care vor primi cartea.

Ai 35% reducere față de prețul integral.

Ai transport gratuit la easybox.

Primești cartea în maxim 3 săptămâni de la precomandă.

Contribui la susținerea și tipărirea primei cărți colective a unei comunități de părinți din România.

Timp rămas până la precomandă

zile
ore
minute
secunde

Ajută cartea „Povești pe sârmă. Cu, despre și pentru părinți imperfecți” să vadă lumina tiparului.

Înscrie-te pe lista de așteptare pentru precomanda din 24-30 iunie.

Ce spun cei care au citit manuscrisul

Orice părinte îți va spune ce minunat este să faci și să crești un copil. Câtă bucurie îți poate aduce asta, câtă împlinire și speranță de mai bine. Puțini sunt cei care îți vor spune direct, în față, cât de greu este să fii părinte. Câtă durere poate fi acolo, câte traume de-ale tale nevindecate, câtă certitudine că nu ești suficient de bun sau de capabil pentru acest rol. 

Poveștile din această antologie asta reușesc să facă: să te treacă prin diferite experiențe personale – plăcute sau groaznice de-a dreptul – dar toate extrem de autentice, povești care să-ți permită ție, părintele ce le parcurge, să realizezi că viața ta nu este cu nimic mai bună sau mai rea ca a celorlalți. Ea doar este și acest lucru ar trebui să fie suficient pentru noi toți. Exact așa este și antologia asta – o carte despre parenting suficient de bun(ă).

Alex Zamfir, tatăl lui Mark, creatorul jocurilor The Funny Brands

Povești pe sârmă este o carte savuroasă despre momente cheie în familie, văzute prin ochi diferiți, trăite din piepturi diverse, dar care toate îți lasă un sentiment de împreună. Aparținând.

Îți trebuie un trib întreg ca să crești un copil, spun africanii. Dacă nu ai tot satul sau o familie mare aproape, îți recomand Părinți pe sârmă. Îi poți aduce în casa ta prin cartea aceasta. Poveștile lor sunt poveștile tale. O să râzi, o să plângi, o să te simți înțeles și văzut, o să fii împreună cu oameni ca tine. Care și ei se străduiesc. Care și ei se-mpotmolesc. Care și ei obosesc. Dar mai încearcă o dată să fie un părinte mai bun. Suficient de bun. 

Să fii părinte cred că este cel mai frumos, dar și cel mai greu rol din lume. Doi ochișori cu luminițe te pot face să te simți iubit cum n-ai fost niciodată. Aceiași doi ochișori, speriați și triști, te fac să te crezi cel mai rău om de pe Pământ și să te rușinezi. În nicio altă relație nu te doare mai tare când nu știi ce să faci sau când greșești. Nimic nu te provoacă mai mult să îți amintești… Niciunde nu ești mai stimulat și mai motivat să înveți și să crești. Asta îți spune această carte.

Adina Giurgea îmi povestise cu entuziasm, de la nivel de idee, că are în plan un volum colectiv, cu întâmplări reale din viața de părinte. Mă cucerise deja.

Îmi plac poveștile de viață. Sunt psihoterapeut. Desprind sensuri, caut tipare și învăț din poveștile clienților mei, împreună cu ei, în fiecare zi.

Citisem multe postări emoționante pe platforma Adinei Părinți pe sârmă: instantanee de zbucium părintesc, cu tâlc, demne de a fi transmise lumii întregi. 

Apoi a venit invitația pe grupul Facebook, să contribuim la scrierea cărții. Ceva mă chema și pe mine, ceva mă ținea pe loc.

Găseam tot felul de contra-argumente. Cum că sunt deja o bunicuță care a depășit stadiul de părinte. Cum că sunt psihoterapeut și autor: aș veni cu o atitudine de expert care poate ar face notă discordantă. Cum că am deja prea multe proiecte și nu apuc să scriu la cartea pe care o am în lucru.

Am fost la curent și cu weekendul creativ al echipei fantastice care s-a reunit la Brașov, din alte colțuri ale țării, ca să îmbine poveștile și să dea contur cărții.

Mă zgândărea un regret că nu am făcut parte din ceva atât de frumos, că nu am pus și eu osul să o ajut pe Adina.

Așa că pe ultima sută de metri nici nu mai știu care dintre noi două a venit cu propunerea. Cert este că am oprit manuscrisul în drumul lui spre tipar, ca să scriu câteva cuvinte și eu pe copertă. 

Am citit presată de timp, în zile complicate și nedormite, la ore imposibile. După miezul nopții și mult înainte de răsărit. Într-un colț al casei din care să nu-mi trezesc familia și într-un avion. 

Deși îmi făcusem o părere de la primele două povești, nu am putut să sar niciun rând. M-am delectat cu gustul „dulce-amar” al acestei cărți până la ultimul cuvânt. 

„Anii sunt scurți, iar nopțile lungi” pentru un părinte. Experiența creșterii unui copil îți fură timp personal, dar îți dilată sufletul și-ți extinde mintea. Îți face trupul rezilient în multe feluri. Odată cu trăirile puiului tău, evantaiul emoțiilor tale se desface spectaculos. Între extaz și agonie poți trece în câteva clipe, dus-întors, amețitor. Tot cartea zice asta.

Povești pe sârmă este un loc sigur pentru atunci când te simți nesigur și singur. Pentru atunci când mai vrei o perspectivă. Pentru atunci când ai nevoie de un plus de încredere în tine. 

Aceste povești sunt resurse. Experiența împărtășită cu generozitate îl așază mai bine în matcă pe autor și îl inspiră pe cititor. Amândoi sunt îmbogățiți.

Aceste povești sunt un mod subtil de învățare. Ele nu te învinovățesc, nu te rușinează pentru ce nu știi. Te acceptă și te îndrumă aproape imperceptibil să încerci lucruri noi…

Să ceri iertare unui boț de om. Să faci balansul între rolurile tale de femeie și mamă. Să te lasi inspirat de copii. Să guști reușita de a fi un părinte bun și să fii mândru de copilul tău când face ceva grozav. Să trăiești cu prezență și cu simplitate. Să depășești rușinea prin puterea prieteniei. Să fii un părinte creativ. Să planifici vacanțele. Să trăiești cu recunoștință pentru sănătate. Să pui limite adecvate pentru tine și pentru copil. Să îți înțelegi și să îți ierți propriul părinte. Să ajuți alți părinți. Să vorbești copiilor despre divorț. Să conții emoțiile copiilor. Să depășești situații critice. Să descoperi lecția pierderii.

Mi-am luat din paginile cărții și două vorbe înțelepte pentru cabinetul de psihologie:

Mamă împlinită, copil fericit!

Ești suficient de în siguranță pentru a te îndrăgosti de viață și a-ți asuma riscurile ei. (Deb Dana)

Mai găsești aici: Pagini de jurnal. Lucruri de ținut minte. Umor. Ponturi și idei năstrușnice. Perlele copiilor și legile lui Murphy în familie.

Vei afla cum te poate purta experiența de părinte către vindecarea copilului interior, către saltul psihologic și vindecarea traumei transgenerationale.

Vei întâlni adevăr necosmetizat despre teme majore: Sarcină. Naștere. Înțărcare. Viață cu gemeni. Copil bolnav. Depresie. Perfecționism. Burnout parental. Cuib rămas gol. Mituri. Judecăți. Gura lumii. Lucruri enervante. Gafe. Regrete și vini. Resurse personale și exterioare. Regăsire de sine. Rutine. Principii. Bucurii. Miracole.

Chiar și cele mai dureroase povești au și un sens pozitiv: cu acceptare, cu iertare de sine și de celălalt și cu speranță pentru viitor.

„Poveștile înseamnă iubire și fără ele viața e mai săracă”, spune Adina Giurgea și cartea aceasta îi dă mare dreptate.

Laura Pănăzan, medic, psiholog, autorul seriei de cărți

„Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu

Să-ți spunem mai multe despre carte

Povești pe sârmă. Cu, despre și pentru părinți imperfecți este prima carte (din ce știm noi) cu povești culese dintr-o comunitate de părinți din România.

Ce vei găsi între coperțile ei: 

45 de autori părinți

Peste 50 de povești pe sârmă

400 de pagini

Peste 10 secțiuni de umor și perle ale copiilor

Plus ilustrații sugestive 

Autorii acestei cărți sunt, în primul rând, părinți, mame și tați deopotrivă. Părinți care au, însă, diferite roluri în viața lor: psihologi, antreprenori, profesori, oameni reali, care-și cresc copiii din postura de cuplu sau, din contră, de părinți singuri.

Diversitatea rolurilor lor aduce cu sine și diversitate în temele abordate, oglindind experiențe diverse: temeri, furie, neputință, bucurie, relaxare, învățare, singurătate, ajutor, vulnerabilite, râs. Toate aceste emoții răzbat din experiențe de viață legate de naștere, pierdere, creștere, transformare.

Ce nu este cartea?

Cartea nu își propune să fie, nici NU este:

★ Panaceu 

★ Ghid de parenting

★ O colecție de texte literare impecabil scrise

„Dacă ești în căutarea unor povești impecabil scrise, care să te uimească prin metafore iscusite, cuvinte perfect alese și scene descrise atât de bine încât e de ajuns să închizi ochii și să vezi totul cu ochii minții, foarte posibil să fii dezamăgit. Cei 45 de autori care au contribuit la acest volum nu sunt scriitori. Unii poate doar cochetează cu scrisul, ca mine. Însă nu acesta este scopul poveștilor, să te uimească la nivel de construcție de frază ori stil liric.

Nu, drag cititor, cele peste 50 de povești, pagini de jurnal ori momente de umor, nu au fost menite să te uimească prin talentul scriitoricesc al autorilor. 

Și nici să-ți ofere soluții. Părinții nu împărtășesc lecții de parenting care să sintetizeze sau să înlocuiască citirea unor cărți de la psihologi, terapeuți și alți specialiști în creșterea copiilor. 

Și, deși nădăjduiesc că vei putea învăța ceva din fiecare poveste, ele nu au fost create ca soluții la problemele tale de părinte. Ci sunt menite să transmită ceea ce autorii înșiși au simțit: carusel de emoții, trăiri intense, lacrimi de tristețe sau bucurie, muuultă speranță și optimism plus un dram serios de umor. 

De asemnea, coordonatorii proiectului și-au dorit din capul locului ca această carte să aducă în fața oamenilor din România vocile părinților români aflați în țară sau în străinătate, vocile acelor părinți care nu-și doresc perfecțiunea, ci doar un strop de MAI BINE.

 Adina Giurgea – coordonatoarea volumului

Și atunci, de ce ai cumpăra cartea?

Pentru că este:

★ Ruptă din realitatea unor părinți ca tine;

★ Plină de povești care îți arată că nu ești singur;

★ Cartea spre care te poți îndrepta când vrei o pauză de la rutina zilnică;

★ Cartea pe care o poți deschide când te simți imperfect, ca să vezi că toți suntem imperfecți;

★ Cartea pe care tu ai fi vrut să o scrii pentru alți părinți ca tine;

★ Cartea care îți poate da un imbold de a-ți scrie propria poveste.

Cartea colectivă „Povești pe sârmă. Cu, despre și pentru părinți imperfecți” a fost creată cu gândul la fiecare părinte care are nevoie de încurajare, de o mână întinsă, de o privire empatică, de susținere, de puțină inspirație să se ridice din pat, de sentimentul că nu e singur și că o să trecem și peste asta. ÎMPREUNĂ. 

Întrebări frecvente (FAQ)

75 de lei preț integral, cu 35% reducere în perioada de precomandă, când vei plăti doar 48,75 lei (și vei avea și transport gratuit la easybox).

Va exista o săptămână de precomandă de pe 24 până pe 30 iunie.

Între 24 și 30 iunie, vei avea buton pentru achiziția cărții. Se desfășoară ca orice vânzare online – cu plata cu cardul. Site-ul este securizat și folosește serviciile Netopia pentru plăți. 

Poți folosi transferul bancar în contul Părinți pe sârmă SRL, vom avea toate datele necesare pe pagină, însă acest caz va fi doar unul excepțional pentru perioada precomenzii.

DA. Chiar dacă poți comanda cartea doar pentru tine, îți recomandăm să o comanzi împreună cu grupul tău de prieteni. În acest fel, vei ajuta la eficientizarea procesului de împachetare, vei susține mediul și sănătatea fizică și mentală a singurei persoane care se ocupă de pachete. 🙂

Cartea va fi livrată în maxim 2 săptămâni de la încheierea perioadei de precomandă (3 săptămâni dacă ești printre cei care comandă în prima zi, chiar pe 24 iunie). 

Din păcate nu, însă știu că românii din străinătate sunt inventivi, au rude și prieteni în țară și le pot trimite lor pachetul și să intre în posesia lui ulterior. 

Nu cred că va fi cazul, însă dacă se va întâmpla, vom prelungi perioada de precomandă cu câteva zile, până la îndeplinirea obiectivului, iar cei care au precomandat vor primi, fără discuție, cartea/cărțile comandate și plătite în cel mai scurt timp de la încheierea precomenzii. 

Pentru orice întrebare, nelămurire sau suport scrie-ne la adina@parintipesarma.ro sau pe whatsapp la 0723 311 362

Despre comunitate

Viața într-un stup pare tot timpul agitată. Vezi roiurile de albine căutând polen, mergând cu el în stup și apoi făcând miere. Dar, între timp, cine se ocupă de puii de albină? Alte albine, care au doar acest rol. În societatea modernă, aceste roluri nu mai sunt atât de bine împărțite. Avem cu toții nenumărate roluri, tații sunt și tați implicați, nu doar bancomate, iar mamele merg să adune și polen, nu doar să aibă grijă de puiuții lor.

Într-o astfel de societate, când te poți simți copleșit de multitudinea de roluri pe care le ai, în special de cel de părinte, ai vrea să te simți sprijinit, ascultat, înțeles. Cam acestea sunt motivele pentru care Adina Giurgea, împreună cu Livia Istrate și Ina Lupu au pus bazele comunității Părinți pe sârmă, acum aproape 5 ani.

Grupul a crescut de la o mână de părinți (mai exact 200) la peste 36.000 de persoane din toate colțurile lumii. 

De ce?

Fiindcă părinții au găsit aici:

 Valori precum sprijin, empatie, înțelegere

★ Soluții și claritate la probleme de creștere a copiilor

★ Materiale gratuite pe diverse teme de interes

★ Live-uri specialiști pe subiecte de interes pentru părinți

În ziua de azi, totul se plătește. Dar ca să fii părinte implicat în comunitatea Părinți pe sârmă singurul lucru pe care îl plătești este timpul pe care îl petreci citind și apoi aplicând ceea ce citești pentru a deveni un părinte conștient, perfect de imperfect. 

Ajută cartea „Povești pe sârmă. Cu, despre și pentru părinți imperfecți” să vadă lumina tiparului.

Înscrie-te pe lista de așteptare pentru precomanda din 24-30 iunie.