Nu cred să existe vreun părinte care să nu fi fost fascinat de lumea Disney când era mic. Cel puțin cei din generația noastră.
Sper că și generația copiilor noștri mai păstrează ceva din această fascinație.
Mie mi-au plăcut foarte mult poveștile dintotdeauna, iar soțul meu a rămas un copil (în privința asta, cel puțin) și se uită cu aceeași plăcere la filme de animație și la 40+ așa cum o făcea și în copilărie. Așa că era cumva natural ca ai noștri copii să crească înconjurați de universul Disney: toate filmele clasice, personaje de desene animate, muzică Disney pe care o știau pe de rost și visul că vom ajunge într-o zi la Disneyland.
Iată că acea zi a sosit în aprilie 2022, în vacanța de primăvară când am vizitat Disneyland Paris.
Și pentru că a fost o experiență mai mult decât surpinzătoare, de la încântare la disperare, cu momente de extaz și alunecări rapide ca în roller coastere, am decis să împărtășesc din experiența noastră. Și din greșelile noastre. Poate un pic de informare, umor și călăuzire vă scutesc de câteva neplăceri.
Și pentru că întâmplător (sau nu) alte două familii dintre cunoscuții noștri au mers la Disneyand Paris în aceeași perioadă (chiar aceeași săptămână), le-am rugat pe prietenele mele să ne împărtășească și din expereința lor. O parte din informațiile de la ele și de la copii se regăsesc în articol.
Mulțumesc mult, Irina și Ioana, pentru disponibilitatea și deschiderea voastră.
Să vă fie de folos și să vă bucurați și mai mult de experiență.
De la ce vârstă să duc copilul la Disneyland?
Se pare că vârsta ideală de la care să duci copiii la Disneyland este 4+.
Un copilaș mai mic nu doar că nu va ține minte mare lucru din experiență, însă vor fi și mult mai puține atracții pe care le veți putea accesa împreună. Plus că o zi întreagă (chiar și jumătate de zi) într-un loc atât de aglomerat, plin de stimuli și culori, muzică și alergătură poate fi foarte solicitant pentru un copil mic. Și pentru părinți deopotrivă.
Copiii noștri sunt deja mari, băiatul 13 și fata 8 și jumătate și mă bucur că am vizitat parcul acum, au avut mai multă răbdare, iar obișnuitele crize și supărări nu au mai mai fost la fel de intense sau multe așa cum îmi amintesc și îmi închipui că ar fi fost acum 3-4 ani (și am experimentat prin alte locuri).
La polul opus, nu cred că există vârstă maximă. Adulții se pot distra de minune la Disneyland, înconjurați de magie, atracții de toate felurile și cafenele/beri la tot pasul. S-ar distra probabil cel mai bine fără copii (glumesc, desigur… dar doar pe jumătate).
Tu ai auzit de prima carte cu povești reale, autentice, necosmetizate despre viața de părinte culese de la părinți pe sârmă ca și tine?
Cartea colectivă „Povești pe sârmă. Cu, despre și pentru părinți imperfecți” a fost creată cu gândul la fiecare părinte care are nevoie de încurajare, de o mână întinsă, de o privire empatică, de susținere, de puțină inspirație să se ridice din pat, de sentimentul că nu e singur și că o să trecem și peste asta. ÎMPREUNĂ.
În ce perioadă a anului e cel mai bine să mergi la Disneyland?
Haideți să o luăm invers… când e cel mai prost moment de mers, în principiu, din cauza aglomerației. Nu de alta, dar noi am nimerit (probabil) cel mai prost moment și măcar voi să ajungeți într-o perioadă mai bună.
Cu alte cuvinte, cel mai prost moment ales, dacă aveți de ales, e miercurea (în Franța, miercuri este zi liberă pentru toți elevii). Apoi ar fi de evitat weekend-ul și vacanțele din Franța.
Atenție! Vacanțele sunt diferite în funcție de zonă, o să las un tabel mai jos pe care l-am primit de la Ioana (una din mamele din comunitatea noastră de care scriam mai sus și care locuiește în Franța). În funcție de anul în care vă programați vizita, dați o căutare pe Google după calendarul școlar din Franța.
Totuși, ca să vă satisfac curiozitatea, o să vă spun că noi am fost într-o zi de miercuri, când era vacanță în 2 din cele 3 zone ale Franței.
Măcar nu era weekend.
Oare o zi ajunge?
Pe oricine ai întreba o să-ți spună același lucru: O singură zi pentru vizitarea Parcului Disney și a Studiourilor Disney nu e suficientă.
Sau, mai pe românește:„ați înnebunit?”
Ei bine, faceți cum spun oamenii, că noi am vrut să spargem toate recordurile și să vizităm ambele parcuri într-o singură zi iar consecințele au fost destul de … dureroase.
Din tot ce am citit, 2-3 zile ar fi idealul, acum e nevoie să vă țină și bugetul. Și mai contează ce vârste și interese au copiii voștri.
Înainte să ajungi acolo, iată la ce ar trebui să fii atent
Cea mai bună variantă, înainte de a ajunge la Disneyland ar fi să vă descărcați aplicația Disneyland Paris
În primul rând aveți acces instant la o hartă a locației.
Apoi, acolo veți vedea toate atracțiile, spectacolele, dar și timpii de așteptare, în timp real, pentru fiecare.
Mai mult, puteți să vă achiziționați pe loc un premier pass (cu care puteți intra în față, fără să mai așeptați la coadă zeci de minute) să vă puneți în wish list ce vă place cel mai mult și câte altele. De acolo poți face și rezervări la hotel, la restaurante și să-ți organizezi traseul.
Nu în ultimul rând, anul acesta sunt multe atracții închise pentru reparații, întreținere, etc. informații ce se updatează în timp real pe aplicație.
Ar fi păcat să plănuiți să vedeți neapărat o atracție absolut minunată cum este Labirintul lui Alice (Alice’s Curious Labyrinth, în original) și să fie închis.
Unde să te cazezi când mergi la Disneyland?
Alegerea cazării depinde de câteva variabile importante: mergeți doar la Disneyland, face parte dintr-o vizită mai extinsă, în Franța sau poate doar la Paris, poate stați la vreun prieten sau rudă și, evident, să nu uităm de buget.
Acestea fiind spuse, se pare că cele mai multe avantaje le au cei care aleg cazarea la Disneyland Paris.
Aici vă voi povesti din ce am cercetat și ce mi-au povestit mai mulți prieteni. Noi am fost destul de norocoși să avem un verișor care stă în jurul Parisului și care ne-a lăsat cheile pentru cele câteva zile petrecute în zonă. Dar am făcut aprox. 1 oră și jumătate până la Disneyland Paris cu trenul. Și același drum de întoarcere, cu copiii dormind și morți de oboseală, ajungând acasă la 23.30. No comment.
La Disneyland puteți alege din cele 7 hoteluri și aveți avantaje unice precum distanța mică, (la pas) până la parc, accesul nelimitat în Parcul Disney și Studiouri pe parcursul șederii, pachete avantajoase pentru mese, întâlniri cu personajele celebre și, cel mai important, Extra Magic Hours.
Ce-i cu orele magice? Înseamnă că poți accesa parcul și atracțiile cu 2 ore înaintea deschiderii pentru toți ceilalți. 2 ore pe care să nu le petreci la cozi interminabile (noi am stat cel mai mult 45 de minute însă erau atracții la care se stătea și 70 de minute la coadă) și în care te poți bucura de atracții precum Zborul lui Peter Pan sau Big Thunder Mountain (pe care noi le-am ratat din cauza timpilor de așteptare), poate chiar fără coadă sau doar cu câteva minute de așteptare.
Pentru a afla toate amănuntele despre cazarea la Disneyland accesați pagina lor aici.
Atracții de neratat
Depinde foarte mult de vârsta copiilor și preferințele voastre, însă eu m-aș opri la 4 care nouă ne-au plăcut în mod special și mai jos vă las și mesajul direct al fetiței cunoștințelor noastre care a vizitat și ea parcul primăvara aceasta.
Aș menționa că foarte multe erau închise și câteva din cele care știu clar că sunt faine și foarte apreciate nu am reușit să le parcurgem din cauza aglomerației și a timpului redus (știți, ziua magică de care ziceam, și nici măcar n-am început devreme).
Labirintul lui Alice (Alice’s Curious Labyrinth)
Această atracție este pentru toată familia, chiar și pentru copiii mici, căci e o plimbare printr-un labirint – sau o serie de labirinturi – și un fel de castel, plin de simboluri (muzicale și figurine) din celebra lume a lui a lui Alice.
Sunt multe zone unde să îți faci poze, să alergi și să explorezi. Doar vezi să nu te sperie regina de cupă cu amenințarea ei: Off with their heads!
Pirații din Caraibe
O plimbare liniștită cu barca prin lumea piraților, așa pare la început. Însă aceasta este una din cele mai frumoase atracții din tot parcul, detaliile sunt foarte realiste, pline de bogăție, de la animatronici audio până la fortăreața care pare incredibil de spațioasă și de veridică. Până și timpul de așteptare la coadă era unul distractiv, cu ceva sperieturi și detalii bine puse la punct din lumea piraților din Caraibe.
Pe alocuri barca va prinde puțină viteză și e posibil să vă stropească, mai ales dacă stați primii în barcă.
La un moment dat, pe marginea lacului nostru pe care navigam era un restraurant și oamenii luau cina, și acum mă întreb cum aveai acces în restaurant, era o atmosferă absolut fascinantă.
Phantom Manor
Un fel de casă de groază de la care nu mai așteptam mare lucru, era ultimul nostru obiectiv, era târziu (aproape ora 21.00) și nu mai avea nimeni răbdare. Dar o sperietură bună părea un mod bun de a încheia aventura noastră.
Dar experiența a fost una de 5*****, chiar de la primii pași. La exterior pare o casă părăsită (chiar ne gândeam că nici n-o fi funcțională și rămânem cu dezamăgirea), iar după ce ni s-a trântit ușa în nas (probabil parte din scenariu), descoperim că suntem prizonieri într-o casă bântuită de fantome. Intrarea e destul de spectaculoasă, dintr-o cameră ai cărei pereți se mută, tavanul pare să se comprime și să nu avem scăpare. O poveste spusă în franceză și engleză alternativ ne introduce în atmosferă. O poveste a unei mirese fantome (nu țin minte mare lucru, doar o familie blestemată) care-și derulează scenele rând pe rând în fața noastră, prin multele coridoare și saloane pline de fantome ce cântă la pian, dansează, mănâncă, vedem și scheleți, auzim sunete înfricoșătoare, dar toate atât de bine orchestrate încât intri în atmosferă fără a te șoca, fără a-ți fi frică, mai degrabă te fascinează.
Asta până intri în sala oglinzilor și pe lângă fantome te vezi în oglindă și pe tine (stăteam ca în niște calești care se mișcă, 2 câte doi) iar cea de lângă e goală… spaimă și groază, cum i-or fi făcut să dispară? Apoi realizăm că în acea caleașcă chiar nu era nimeni.
Merită să mergeți dacă aveți copii de peste 7-8 ani, cei mai mici se pot speria.
Ratatouille – The Adventure
Până acum, toate atracțiile de care am pomenit se găsesc în Parcul Disneyland. Totuși, am ajuns și la vecinul lui, mult mai puțin strălucitor și îmbietor, Studiorile Disney, unde am petrecut vreo 2 ore însă singura zonă cu adevărat frumoasă și care merită explorată este Place de Remy. Aici găsești o replică foarte realistă a celei din animație, cu un restaurant desprins din poveste – Bistrot Chez Remy (unde am citit că se găsește cea mai bună mâncare din tot Disneyland-ul, care nu e de ignorat) iar aventura în sine este una de care noi ne-am bucurat mult.
Cu ajutorul unor ecrane și a ochelarilor 3D, intri în bucătăria celebră din Ratatouille, și experimentezi ceea ce Remy a experimentat într-una din scene. Alergi printre mese (în timp ce stai în niște ceșcuțe sau șobolănei cu 2 locuri care se deplasează pe niște șine), te rotești, ești măturat într-un colț, aproape cazi în supă și ești stropit în față cu apă…
Nouă ne-a plăcut, am simțit că suntem acolo, în animație, cu sufletul în stomac și uimirea stopirii pe față. Dacă e să întrebi criticii, realizarea și folosirea ecranelor nu este cea mai fericită, însă pentru copii sau cei care nu sunt cârcotași și super pretențioși, aceasta este o atracție încântătoare.
Bonus: Disney Stars on Parade, de la 17.30
Aici se strânge muuuultă lume, pe aleea de intrare principală în parc și cele mai importante personaje defilează în niște care alegorice le-aș spune, foarte spectaculos ni s-a părut. Am filmat întreaga experiență, însă ar ocupa prea mult spațiu, o să vă las totuși câteva poze cu care să vă delectați.
Ca să vedeți și părerea altor copii, în afară de ai noștri (pe care i-am consultat în crearea acestui articol), vă las aici recomandarea Alexandrei, fetița de aprope 8 ani a uneia din familiile care au fost în aceeași perioadă cu noi la Disneyland.
Evident noi am ratat câteva, că doar am făcut maraton de o zi, am zis deja.
Atracții peste limita (mea) de senzații tari față de care aș fi precaută
Noi am început vizita la Disneyland Paris cu 2 roller coastere. La primul, Indiana Jones and the Temple of Peril are limită de înălțime. Sunt acceptați doar copii de peste 1,40m astfel că am fost doar eu și băiatul. Aș vrea să vă spun că ne-am distrat. Și chiar pot. Acum. Dar pe moment, a fost jale, după o rotire la unghi de 360 grade și multă hurducăială și mers în viteză pe șine, e genul acela de atracție care îți dă doza de adrenalină necesară pe toată ziua (sau o lună? mă mai gândesc).
Dar, nu, noi nu ne-am oprit aici. Am mers direct în zona Discoveryland, unde ne-am pus pe așteptat la un alt roller coaster, Star Wars Hyperspace Mountain – ca să zdruncinăm și cel mai mic copil din dotare care a rămas pe-afară la prima strigare.
Și ce plimbare am avut, am crezut că voi muri la un moment dat, am închis ochii și am zis: aia e, măcar suntem cu toții.
Aici aveai voie să te dai de la 1,20 m, deci orice copil de 6 ani putea să se urce în roller coaster.
Poate or fi prin vest copiii mai căliți și mai dornici de senzații tari, dar eu vă zic sincer că mi s-a părut și mai înfricoșător decât primul (cu 1,40m), mai ales că viteza era mai mare, rotirile la 360 de grade erau și ele, chiar două dacă îmi amintesc bine, iar întunericul din galaxie, ca și boxele care țipau amenințător în urechile noastre despre atacurile imininente din Războiul Stelelor, nu au ajutat.
În loc de buget
Inițial am dorit să fac o simulare de buget pentru o vizită la Disneyland Paris a unei familii cu 2 păinți și 2 copii, așa cum suntem și noi.
Apoi, văzând cât de multe variabile există – de la câte zile petreci, la ce hotel te cazezi, iei pachet cu hotel sau doar bilet de intrare, mănânci în parc sau îți iei pachet cu strictul necesar, iei biletul de intrare de sine stătător sau în cadrul unui pachet, din aceste considerente am abandonat ideea bugetului.
Dar vă voi spune doar câteva concluzii la care am ajuns noi în urma experienței și vă îndemn să studiați temeinic înainte de a face aceste alegeri.
Pachetele sunt întotdeauna mai avantajoase.
De exemplu, familia Irinei a dat pe City Go Paris Card, pentru 7 atracții însumate, 518 de euro pentru toată familia. Și aici a fost inclus nu doar accesul la Disneyland Paris ci accesul în Parcul Asterix și Obelix, Croaziera pe Sena, plimbarea prin Paris cu autobuzul Hop on, hop off, tur ghidat al Muzeului Luvru, tur ghidat Turn Eiffel, tur ghidat cartierul latin. Dar puteți lua cardul și pentru 3 sau 4 atracții, depinde de cât stați și ce vreți să vizitați.
Să vă mai zic că noi am dat banii ăștia (mai spre 500 de euro) doar pentru accesul pentru o zi la Disneyland Parc și la Studiouri?
Nu vă mai zic și că am luat bilete pentru Turnul Eiffel (altă distracție) și am stat la niște cozi de te apucă mila…
La fel, dacă tot veniți la Disneyland, cum ziceam mai sus, stați măcar două zile și mergând la unul din hotelurile Disney aveți și biletul de intrare inclus.
Un mic avertisment despre mâncare: e foarte scumpă peste tot și în cele mai multe locuri foarte proastă. Noi am mâncat prânzul la restaurantul cu specific italienesc La Bella Note unde am dat pe un prânz sumar cu meniuri cu pizza și paste (Lady and the Tramp, cum altfel) vreo 80 de euro. Din ce am auzit și citit pe la alții, am avut noroc, măcar nouă ne-a plăcut, copiii chiar au zis că sunt pastele mai bune decât cele făcute de taică-su (care sunt reperul lor de best of the best), dar sunt sigură că a fost și atmosfera și locul, plus foamea care le-a îmbogățit experiența.
Bonus: câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți ajustezi așteptările
- Se merge mult pe jos, ia-ți încălțăminte comodă, nu scapi fără 20.000 de pași.
- Ia un rucsac, nu geantă de umăr. Aici nu am fost inspirată și după ce că aveam inima-n gât la roller coastere, îmi mai făceam probleme și că o să-mi zboare tot conținutul genții pe jos. La toate atracțiile ești sfătuit să îți așezi geanta/rucsacul la picioare. Și cum a mea nici nu se închidea cu un fermoar, am decis pe loc să o pun jos la picioare și să pun talpa pe geantă, să stea colo să nu alunece prin mașinuță. Un chin, mi-am învățat lecția.
- Studiourile Disney nu sunt nici pe departe așa spectaculoase sau interesante ca Parcul Disneyland. Singura atracție care chiar ne-a plăcut tuturor a fost aventura Ratatouille (am scris mai sus pe larg). Dar dacă ar fi să merg din nou cred că aș sări peste Studiouri și ne-am petrece întreaga zi în Parc.
- Parcul e plin de buticuri și magazine de suveniruri. Cred că sunt mai multe decât atracțiile, în sine. Așa că cel mai bun sfat pe care vi- pot da este să discutați cu copii de acasă ce veți lua și să le ocoliți pe cât posibil. Noi nu avem problema asta, m-am rugat de copii să le iau măcar un suvenir. Așa sunt ai mei, nu e nicio rețetă minune.
- Dacă stați în apropiere parcului merită să vedeți și spectacolul cu lumini și artificii de la 23.00, numit Disney Illumintions. Noi l-am ratat, însă cei care au participat ne-au confirmat că este absolut spectaculor. Vă las aici un link unde puteți vedea integral cele peste 20 de minute ale spectacolului din 2018.
- Ia Magneziu, fă meditație, yoga, ce vrei tu înainte. Căci rezervele ale de răbdare vor fi testate. La greu. Și n-ar fi păcat să îți pierzi cumpătul chiar în ziua/zilele astea care ar trebui să fie cele mai fericite? Vorba acea, ca să rămâi întreg la cap în timpul vizitei la Disneyland cu copiii, recomandăm să nu puneți la suflet lucrurile mărunte. Și toate lucrurile sunt mărunte. Doar bucuria e mare. Citește aici despre cum să crești rezistența la frustrare a copiilor.
Cam atât de la mine despre aventura noastră la Disneyland Paris în 2022, probabil că următoarea dată când voi merge voi fi bunică și părerile mele nu vor mai fi relevante.
Mi-ar plăcea să ne împărtășiți și voi impresiile și sfaturile voastre despre vizita la Disneyland, la comentarii, astfel încât toți cei care plănuiesc să meargă pentru prima oară la Disneyland Paris să aibă un reper de calitate, consistent și care să-i ajute să se bucure mai mult de întreaga experiență.
Notă: Toate imaginile de la Disneyland Paris folosite în acest articol sunt fotografii din arhiva noastră personală de familie, iar folosirea lor este interzisă din motive de intimitate.
This Post Has 6 Comments
Ce frumos ai povestit! Savuros chiar comentariul cu adulții fara copii ???? noi am ratat studiourile si o parte din atracțiile recomandate de tine, tot o zi am stat si noi si a fost o zi plina, cu veselie si surprize plăcute. Nici ai noștri nu au vrut suveniruri, noi am avut fructe si sandvișuri si am mancat doar seara cartofi prajiti si hotdogi de la pavilionul american (recomandati ca cei mai buni hotdogi din lume, ne era si foame, ne-au plăcut ????), cred ca 12 e meniul a fost. La pirați era barca sau te referi la vaporul din zona apropiata, cea mai wild west, asa?
Mulțumesc, Irina pentru mesaj și împărtășiri. E bine de știut de hot-dog-ii gustoși, eu nu sunt fan și n-ar fi fost în meniul meu oricum. Da, barca de care am zis a fost la Pirații din Caraibe. Mulțumesc încă o dată pentru infrormațiile și experiențele împărtășite despre vizita voastră la Disneyland și că mi-ai permis s-o includ.
Buna din nou. Noi am ratat complet călătoria cu barca la pirați, posibil sa se fi terminat programul: când am ajuns acolo tocmai plecau animatorii. Dar e f drăguț amenajata, cu niste coridoare si stanci in forma de craniu, loc de joaca si un pod suspendat (dacă nu confund cu pairi daiza). Hotdogi nu mancam nici noi de obicei, dar a fost o varianta rapida cand ni se terminasera proviziile si nu voiam sa lancezim la o masa.. Cat a fost timpul de așteptare la voi? Pe mine asta ma streseaza tare cand sunt cu copiii, cat de repede vine mâncarea.. La asterix si obelix, celălalt parc de distracții de langa Paris, tot fastfood am ales la ultima masa, pe același considerent. Dar sunt cu sufletul împăcat pentru ca noi chiar suntem atenți la ce mâncăm in general ☺️ o data pe an hotdog si inca o data burger nu se pune ???? nu ai scris încă despre pairi Daiza, nu? Imi spusesei tu ca tot fast-food găsești acolo si surpriza, chiar la trenulet am găsit salate 🙂 ronțăiala maxima. Multumim pentru ca ne-ai inclus in articol ????
Buna, am citit cu atentie articolul si am ajuns la concluzia ca , oricat ai fi de pregatit pentru aceasta experienta, tot te ia prin surprindere.
Cateva precizari… mai intai despre buget. Sunt atatea variabile, trebuie sa ai timp si rabdare sa le analizezi. Noi am avut noroc de un prieten care ne-a recomandat un site de unde am achizitionat biletele cu o treime mai ieftine. Dar acum as alege clar un pachet cu mai multe atractii. Am descoperit acest avantaj la Viena, economia fiind de sute de euro la familia noastra de 5 membri.
Am fost in 2019, nu stiam de aplicatie, dar e o recomandare de care trebuie sa tinem cont. David(cel mai.mic dintre copii) avea 5+ si a ratat multe atractii. Mi-a smuls promisiunea ca vom reveni dupa ce face 12ani, ca sa nu mai aiba nicio restrictie.
Mancarea….f scumpa si proasta si pierzi mult timp la cozi. As lua intr-un rucsac ceva gustari pe care sa le poti manca la cozi, impusti 2 iepuri.
Cate zile….in niciun caz una, sau daca una, in niciun caz ambele parcuri, platesti degeaba pentru amandoua. Noi am ales 2 zile , cate 1 zi pentru fiecare parc…si nu ne-a parut rau. Studiourile…nu le-as rata. Pai ce mai „tare” atractie care le-a ramas intiparita in memorie a fost Turnul Groazei….si acum.piticii imi reproseaza ca i-am.lasat cu tati a doua zi la parada personajelor si eu am fugit cu fata de 12 ani(atunci) sa mai experimentam de 2 ori caderea in gol..sunt filmulete pe youtube, merita experienta….retraiesc senzatia de fiecare data cand ma uit. Ce mi-a mai placut la studiouri …am experimentat un cutŕemur, un incendiu…imi aduc aminte ca nu mi-a ajuns ziua. Chiar spre finalul zilei am descoperit Ratatouille si l-am bifat de 3 ori, nu mai erau cozi. Ce mai tin eu minte, studiourile se inchid mai devreme, noi nu am stiut ca putem merge in celalalt parc, am pierdut cateva ore de distractie.Dar tot raul spre bine, am fost odihniti pentru a doua zi si am stat pana tarziu, am vazut si jocurile de lumini si artificiile, am plecat franti de oboseala, dar cu amintiri pentru toata viata si cu promisiunea ca ne vom intoarce.
Ce fain ai povestit, mulțumesc că ți-ai făcut timp să scrii comentariul. Despre mâncarea proastă știam, și scumpă, acum depinde fiecare și pe unde a nimerit. Apropo de Studiouri, noi am alocat vreo 2 ore (am stat după parada de la 17.30 până la 20.00 când se închidea, apoi am revenit în Parc unde am mai fost la 2 atracții, cât de-o oră jumătate până să fim rupți) și nici gând să bifăm mare lucru. Plus că nu mi-am făcut temele de acasă și nu știam exact ce anume să căutăm de soi la Studiouri, dar aia cu Turnul Groazei nici dacă ne dădeau ei bani nu aș face-o! Numai când mi-amintesc cât a plâns fiică-mea la Roller Coasterul cu Star Wars, mi se face rău. Nimic înfricoșător nu mai încăpea. Eu nici atât nu sunt fan iar fiu-miu a avut o fobie cu lifturile (că s-a blocat de câteva ori) și dacă îl duceam acolo probabil că îl destabilizam complet. Deci, fără chestii hard core pentru noi, please!
Buna, sunt curioasa pe ce site ai găsit reducerea ????