Fiecare copil merită o superșcoală! Română, matematică și engleză sub formă de lecții video (P)

SuperȘcoala - platformă cu lecții online

Cine își dorește pentru copilul său o experiență plăcută la școală, să găsească sens acolo, să meargă cu drag, să-și găsească locul şi rolul și să învețe? Cred că și tu, ca și mine, ai răspuns pozitiv. 

Cu alte cuvinte, fiecare își dorește o superșcoală pentru copilul său. 

În majoritatea discuțiilor cu adulții despre experiența școlii sau a învățării, dragul de o anumită materie a fost strâns legat de relația cu profesorul. Cu toții ne-am dori ca ai noștri copii să aibă profesori care să-i inspire, să le fie modele, să predea cu bucurie (și nu cu țipete și amenințări), să fie corecți și să le dea încredere copiilor în ei și în capacitatea lor de învățare și, nu în ultimul rând, să le pese. 

Un superprofesor, aș zice eu.

Care e probabilitatea ca ai noștri copii să aibă doar astfel de profesori?

„Măcar la materiile importante să aibă acest noroc”, o să spuneți.

Când profesorul de matematică are o vârstă înaintată, nu reușește să stabilească o relație cu copiii și aceștia ies de la oră fără să fi înțeles nimic din ce predă, începi să te frămânți să găsiți o soluție. Aceasta a fost situația noastră.
Dar sunt și alte provocări care pot apărea iar copilul să nu aibă drag, sau măcar să țină pasul cu materia de română, matematică sau limbă străină. Schimbarea deasă a profesorilor, profesori slab pregătiți, prea stricți (iar copiii reacțioenază prompt la incorectitudine și autoritate impusă cu forța) sau prea permisivi, care nu le cer mare lucru, cu standarde joase, în clasicul stil las-o că merge și-așa.
Nu toți profesorii sunt superprofesori, cum spuneam mai sus. Și poate că nici nu trebuie la toate materiile și copiii învață ceva și de aici.
Dar când vorbim de miza unui examen cum e Evaluarea Națională, de la finalul clasei a VIII-a parcă nu ne mai vine să o lăsăm așa.
Așa am descoperit SuperȘcoala unde copiii au la dispoziție lecții de matematicălimba română și limba engleză, toate în format video și în conformitate cu programa școlară în vigoare.
În plus, găsiți și fișe de lucru cu rezolvări pentru verificare, joculețe interactive pentru exersare și o secțiune de întrebări și răspunsuri după fiecare lecție, pentru a putea cere sau oferi ajutorul la anumite exerciții.

Trebuie să testezi ca să te convingi

Noi am testat platforma de lecții video SuperScoala și azi vă povestesc cu toată sinceritatea ce ne-a convins să le devenim clienți fideli:
  • lecțiile video sunt asemănătoare unei lecții în clasă, cu un superprofesor în prim plan, cu o tablă și un limbaj clar, simplu, adaptat copiilor (am testat şi varianta cu animaţii, aceasta e mult mai potrivită nouă);
  • copilul își poate găsi acel superprofesor, acea voce din cap, acea figură cu care să asocieze materia respectivă, și asta de la clasa a III-a până la clasa a XII – în cazul matematicii și de la a III-a până la clasa a VIII-a inclusiv, la română și engleză;
  • au teste inițiale la începutul fiecărui an, acest lucru l-am căutat și nu l-am găsit nicăieri. Plus că în unii ani și la unele materii (iar revin la matematică), există și o lecție (sau două) de recapitulare înainte de testul grilă. Iar dacă ai greșit ceva, te poți verifica fără probleme, apare video-ul cu lecţia respectivă pe care s-o revezi și să-ți stabilizezi cunoștințele;
  • după fiecare lecție video care durează între 2 și 15 minute, există o fișă descărcabilă cu exerciții (și rezolvările într-o alta), la clasele mai mari, iar la cele mici fiecare lecție e urmată de un joc interactiv pe Wordwall, sunt foarte faine, testează atât cunoștințele cât și rapiditatea gândirii, timpii de reacție și copilul chiar învață prin joacă;
  • poate fi un real ajutor la teme plus un pas în plus pentru a atinge mult dorita autonomie a copiilor în efectuarea temelor, căci unul din motivele pentru care le e greu să se apuce de teme este că simt că nu știu, că nu sunt capabili, că n-o să se descurce; 

Află cum să atragi cooperarea copilului fără să repeți de 100 de ori și să ridici tonul. 

  • cursul de nutriţie cu o superprofă virtuală (tare simpatică zic eu) de la Wello (School of Health), ca să nu mai audă doar de la tine cum e cu mâncarea sănătoasă – care e oferit bonus în platformă, fără costuri indiferent de abonament;
  • cursuri de dezvoltare personală pentru copii (care acoperă tehnici de învățare și gestionare a emoțiilor legate de examene, încrederea în sine, vocația, inteligența emoțională), cu Ina Ilie, probabil cunoscută unora dintre voi;
  • Şiiiii…tot cu Ina Ilie, curs de dezvoltare personală pentru părinţi cu multe materiale video utile despre creşterea copiilor, inteligenţa emoţională, dependenţa de ecrane cu un plan concret și altele;
  • Poate cel mai important este că ai noştri copii şcolari capătă încredere în ei când înţeleg materia, pot să se verifice prin teste şi apoi se descurcă la şcoală şi evoluează;

 


Meditații de la clasa a II-a? Nu, mulțumesc!

Eu mi-am promis că nu voi ajungă să pompez bani în sistemul meditaţiilor şi am reuşit să fac asta până acum – băiatul cel mare are 13 ani (clasa a VII-a), la anul probabil nu vom mai scăpa, însă am căutat mereu soluţii de a nu pierde bani (da, o oră de meditaţie fără 50-70 de lei nu găseşti), timp (dacă ne gândim la timpul cu profesorul, drumul dus-întors şi timpul pentru rezolvarea temelor în plus faţă de şcoală) şi a responsabiliza copilul să poată singur să recupereze sau să avanseze cu materia, chiar dacă nu are cel mai bun profesor la clasă.
Poți vedea aici un video scurt de 1 minut și jumătate despre ce oferă SuperȘcoala.

Când ai acces la soluții convenabile și performante, de ce să nu apelezi la ele?

Accesul lunar la platforma Superşcoala este de
  • 29 lei / lună pentru o materie, 
  • 49 lei / lună, 2 materii
  • 59 lei / lună, 3 materii
  • 69 lei / lună pentru 4 materii.
Cu alte cuvinte, ai acces la toată materia de matematică, română, engleză și dezvoltare personală pentru costul unei singure meditații, cu un singur profesor, la doar o materie.
Atenție! SuperȘcoala este disponibilă și ca aplicație pe Android sau IPhone (cu alte cuvinte, copilul poate accesa lecțiile și pe telefon sau tabletă, la bunici sau la After) însă acestea pot fi folosite după ce ați făcut înregistrarea pe web și tot de aici se poate gestiona contul (cont nou, upgrade, dezabonare).

Poți testa gratuit timp de 7 zile platforma SuperȘcoala

Dacă te-am făcut curios să testezi platforma de lecții video, o poți face aici.
Dă-ne de veste dacă ți-a plăcut și ce ai mai adăuga pe platformă pentru a-l ajuta pe copilul tău școlar sau pe copiii tăi (pentru frați e nevoie de un singur cont) să aibă succes  la școală.

Abonează-te la newsletter-ul bilunar Părinți pe sârmă

La abonare, vei primi cadou e-book-ul „De la naștere la adolescență. Ghidul tău de înțelegere a etapelor de dezvoltare a copilului”.

Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns